هنگامی که باتری جدید خود را خریداری کردید، زمان آن رسیده است که آن را در وسیله نقلیه خود نصب کنید. ما منابعی را برای کمک به نصب باتری و مدیریت ایمن آن در اختیار شما قرار خواهیم داد تا به راحتی مراحل آن را انجام دهید .
برای نصب باتری ماشین خود آماده شوید :
برای نصب باتری جدید ، ابتدا مطمئن شوید بدون اینکه تمام اقدامات احتیاطی ایمنی را رعایت کنید که هرگز روی باتری یا نزدیک آن کار نمی کنید، وتوجه داشته باشید تمام ابزارهای مناسب برای انجام کار را در اختیار دارید:
آچارهای مورد نیاز :
مهره های گیره کابل و اتصالات ترمینال جانبی باید با آچار اندازه مناسب شل و سفت شوند. اندازه های نادرست می تواند به نقاط تماس پایانه های باتری آسیب برساند و شل یا سفت شدن مهره ها و اتصالات ترمینال را دشوار و گاهی غیرممکن کند.
کشنده گیره کابل :
از کشنده گیره کابل برای جدا کردن گیره کابل از ترمینال باتری پس از شل شدن گیره استفاده می شود. از آسیب ناشی از نیروهای جانبی یا پیچشی جلوگیری می کند.
پخش کننده گیره کابل :
پخش کننده گیره کابل، گیره های کابل را پس از جدا شدن از ترمینال ها منبسط می کند و به آنها اجازه می دهد تا بدون فشار روی ترمینال ها در موقعیت مناسب خود قرار گیرند.
برس تمیز کردن ترمینال و گیره کابل مخروطی :
این برس برای تمیز کردن پایانه های باتری مخروطی و سطوح گیره های کابل دایکاست سربی طراحی شده است. برس های سیمی هرگز نباید روی گیره های کابل فلزی مهر و موم شده استفاده شوند زیرا برس ها می توانند سطح مقاوم در برابر خوردگی را از بین ببرند.
خراش دهنده و برس سیمی :
می توان از آنها برای از بین بردن کثیفی ناشی از نشت، خوردگی و زنگ زدگی از قسمت هایی از سینی باتری، نگهدارنده و پیچ های نگهدارنده استفاده کرد.
بهترین باتری خودرو را برای خود انتخاب کنید :
گام بعدی در نصب صحیح باتری، یافتن باتری مناسب برای وسیله نقلیه خود است. راهنمای وسیله نقیله ی خود را برای توصیه های سازنده تجهیزات اصلی (OE) در موارد زیر بررسی کنید:
- نوع تکنولوژی
- اندازه گروه باتری
- آمپرهای میل لنگ سرد (CCA)
- ظرفیت رزرو یا ذخیره (RC)
- آمپر ساعت / ظرفیت C20
باتری قدیمی ماشین را خارج کنید :
- قبل از جدا کردن باتری قدیمی، به محل ترمینال مثبت باتری توجه کنید و قطبیت را روی کابل مثبت علامت بزنید. این به شما کمک می کند تا از نصب باتری جدید در موقعیت معکوس جلوگیری کنید.
- قبل از شروع این کار، اطلاعات ایمنی و مدیریت را به خوبی مطالعه کنید و بخوانید و دنبال کنید.
- کابل های ترمینال باتری را با باز کردن پیچ های روی بست کابل جدا کنید. توجه داشته باشید که حتما باید ابتدا کابل منفی را جدا کنید و سپس کابل مثبت را بردارید.
- بند نگهدارنده باتری را باز کنید. این بند فلزی است که باتری را محکم نگه می دارد.
- بند نگهدارنده باتری و دو پیچ بلند را بردارید.
- باتری را به سمت بالا بکشید تا آن را از ماشین خارج کنید و مراقب باشید تا باتری تا حد ممکن صاف بماند. این امر احتمال ریختن الکترولیت و آسیب رساندن به سایر قطعات خودرو را به حداقل می رساند. هرگز باتری را با پایانه های آن بلند نکنید.
- باتری را برای آسیب یا خوردگی احتمالی بررسی کنید.
- با بازگرداندن آن به فروشگاه یا کارگاهی که باتری جایگزین را خریداری کردهاید، یا هر مکان دیگری که باتری مصرف شده است، از بازیافت صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
باتری جدید خودرو را نصب کنید :
- اطلاعات ایمنی و مدیریت را بخوانید و دنبال کنید.
- سینی را که باتری در آن قرار دارد را تمیز کنید. از پشم فولادی یا برس سیمی برای مالش گیره های فلزی و از بین بردن هرگونه خوردگی استفاده کنید و همچنین می توانید از محلول جوش شیرین استفاده کنید یا شوینده های مناسب این کار.
- باتری جدید خود را در سینی باتری قرار دهید (مطمئن شوید که باتری شما کاملاً شارژ شده است). مطمئن شوید که در جهت مناسب قرار دارد تا پایانه های مثبت و منفی با کابل های مربوطه خود در یک راستا قرار گیرند. بند نگهدارنده را در موقعیت اصلی خود روی باتری جدید محکم کنید، و مطمئن شوید که به درستی ایمن است تا از سایش حرکت یا لرزش جلوگیری شود. بست نگهدارنده را خیلی سفت نکنید زیرا این کار می تواند به کیس پلاستیکی و پوشش آسیب برساند.
- هر دو کابل را وصل کنید. ابتدا کابل مثبت (قرمز) و سپس کابل منفی (سیاه) را وصل کنید.
- مهره ها را با دست ببندید. توجه داشته باشید که پیچ های ترمینال را بیش از حد سفت نکنید. مقادیر زیر توصیه می شود:
- پایانه خودرو SAE (مخروطی): 5.64 تا 7.90 نیوتون متر
- ترمینال جانبی (مهره 3/89): 7.90 تا 10.16 نیوتون متر
- ترمینال گل میخ رزوه ای: 13.55 تا 20.33 نیوتون متر
نکات مهم نصب باتری خودرو و کامیون :
- سطح نصب را برای اشیا یا برآمدگی هایی که می توانند باعث آسیب یا ساییدگی کیس یا پوشش روی آن شوند را بررسی کنید. باتری باید در سینی تراز باشد. اطمینان حاصل کنید که هیچ جسم خارجی در سینی وجود ندارد که به باتری آسیب برساند.
- کابل ها و کانکتورهایی را که نشانه های خوردگی، زنگ زدگی یا آسیب های دیگر مانند نشتی و غیره را نشان می دهند ، تعویض کنید.
- باتری را با پایانه های آن بلند نکنید و آن را نگه ندارید.
- اگر از باتری دو ترمینال استفاده می کنید (این باتری دارای هر دو ترمینال بالا و کناری است)، از پایانه های بالایی برای اتصالات لوازم جانبی و راه اندازی خودرو استفاده کنید. فقط از پایانه های جانبی باتری برای راه اندازی خودرو استفاده کنید.
- قطبیت مناسب باتری را با توجه به مشخصات خودرو بررسی کنید. قطبیت “زمینی” معمولاً نشان داده می شود. قطبیت معکوس می تواند آسیب جدی به سیستم الکتریکی خودرو شما وارد کند.
- نگهدارنده باید محکم شود تا محکم شود.
- میله بالا یا قاب بالا نگهدارنده:3.33 تا 5.60 نیوتون متر.
- نگهدارنده فرورفتگی پایین: 6.77 تا 9.03 نیوتون متر.
- نگهدارنده از نوع تاقچه پایین: 7.90 تا 10.16 نیوتون متر.
فراموش نکنید باتری قدیمی را بازیافت کنید :
وقتی باتری قدیمی شما به پایان عمر خود رسید و آن را از وسیله ی نقیله خود خارج کردید ، آن را در انبار خود نگه ندارید و یا دور نیندازید. با بازگرداندن آن به فروشگاه یا کارگاهی که باتری جایگزین را خریداری کردهاید، یا هر مکان دیگری که باتری مصرف شده است، از دفع صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
وقتی صحبت از باتری خودرو می شود از روش های مناسب و ایمنی استفاده کنید.
باتری های سرب اسید حاوی گازهای هیدروژن- اکسیژن هستند که می توانند منفجر شوند و اسید سولفوریک می توانند باعث سوختگی شدید شوند. برای کمک به جلوگیری از خطر و آسیب، این اقدامات احتیاطی را هنگام کار با باتری سرب اسیدی یا کار با آن رعایت کنید.
حتما این دستورالعمل های ایمنی باتری خودرو را دنبال کنید :
- برای دستورالعمل ها و اقدامات احتیاطی ایمنی ، کتابچه راهنمای خودرو و باتری خود را مطالعه کنید.
- از عینک ایمنی تایید شده و یا محافظ صورت استفاده کنید.
- برای محافظت از صورت ، دست ها و بدن خود را با لباس مناسب و ایمن بپوشید.
- مطمئن شوید که محل کار به خوبی تهویه می شود یا در صورت امکان در فضای باز این کار را انجام دهید.
- هنگام تقویت، تست یا شارژ، هرگز روی باتری خم نشوید.
- سیگار، شعله، جرقه و سایر منابع اشتعال زا را دور نگه دارید – آنها می توانند باعث آتش گرفتن باتری یا حتی انفجار شوند.
- از شارژ یا استفاده از کابل های تقویت کننده یا تنظیم اتصالات پست بدون دستورالعمل و آموزش مناسب خودداری کنید.
- هنگام کار با باتری، ابزارهای فلزی یا رساناها احتیاط کنید تا از اتصال کوتاه و جرقه جلوگیری کنید.
- درپوش های هواکش را محکم نگه دارید.
- در صورت تماس مستقیم با مایعات باتری ، محل را با آب فراوان بشویید و بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
- دور از دسترس اطفال نگه دارید.